Konkurenčný boj v okrese majú sprevádzať mafiánske praktiky

19.04.2013 Medzilaborce

Medzilaborce 19. apríla (TASR) - Na údajne mafiánske praktiky, ktoré majú byť udomácnené v rámci konkurenčného boja v okrese Medzilaborce, upozornil dnes médiá súkromný podnikateľ Ján Komišák. Pred týždňom mu v rekreačnej oblasti Danová vyhorel penzión, je presvedčený, že kvôli úmyselnému zapáleniu. Škodu vyčíslil na vyše 400.000 eur.
"Toto nie je prvý prípad. Prípadov vydierania, zastrašovania, ujmy na majetku, to sa ťahá už niekoľko rokov. Je v tom zapletená mafia, ktorá si robí čo chce," povedal Komišák pre TASR.
Dodal, že rekreačný areál v Danovej kúpil po tom ako roky chátral. "Keď určité skupiny zistili, že sa nám darí, že to začína byť veľmi zaujímavé, tak si povedali, že ma musia odtiaľ vyštvať. Sú si istí, že sa im nič nestane, majú za sebou politikov," tvrdí Komišák.
O úmyselnom zapálení penziónu na Danovej, ktorý prevádzkuje spolu so svojou rodinou, je hlboko presvedčený. "Boli tu špecialisti z Prešova a z Košíc a zistili, že existovalo šesť ohnísk úmyselného zapálenia," priblížil Komišák s tým, že úver na štvorposchodový objekt, ktorý vyhorel, splatila rodinná firma iba vlani v jeseni. "Chceli nám zapáliť aj ďalšiu staršiu budovu. Oheň zapálili na dvoch miestach, no našťastie sa to nerozhorelo," doplnil nespokojný podnikateľ.
Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová, v súvislosti s požiarom penziónu v Danovej začal policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci.
"Z doposiaľ nezistených príčin došlo v presne nezistenom čase od 16.00 h 11. apríla do 5.50 h 12. apríla k požiaru penziónu Dolina. Celkovo došlo k zhoreniu prvého, druhého a tretieho poschodia spolu so zariadením oknami a dverami, obhoreniu prízemia a zhoreniu oboch vchodových dverí do penziónu. Za doposiaľ nezistených príčin došlo aj k obhoreniu a poškodeniu fólie zakrývajúcej po obvode terasu hlavnej budovy areálu," konkretizovala Migaľová s tým, že počas požiaru k zraneniu osôb nedošlo.
Polícia v tejto súvislosti čaká na znalecké posudky z Kriminalistického a expertízneho ústavu v Košiciach ako i od hasičov, ktoré by mali určiť bližšiu príčinu spomínaného požiaru na základe zaistených stôp. "Momentálne teda prebiehajú procesné úkony. Počkáme si na znalecké posudky, aby sa mohlo v prípade ďalej konať," uzavrela Migaľová.
Poľutovanie nad spomínanou udalosťou vyjadril aj medzilaborecký primátor Ivan Solej. "Pokiaľ by sa potvrdilo úmyselné zapálenie, tak by ma to veľmi mrzelo, nie je to dobrý signál pre náš región. Takéto praktiky nám veľmi nepomôžu," poznamenal pre TASR. "Vo sne by ma nenapadlo, že sa k takému niečomu môže niekto znížiť. Penzión sme poistený nemali," uzavrel Komišák.
 

Vyberte región